Rol van de begrafenisondernemer (2)


Bidprentje + rouwbrief drukken

Aan familie, vrienden en kennissen die hun medeleven hebben betoond, kunt u een aandenken aan de overledene geven. Meestal gebeurt dat door middel van een bidprentje. Het vermeldt de naam, de geboorte- en de sterfdatum van de overledene. Ook hier beschikt de begrafenisondernemer over verschillende bestaande formules die u volledig kunt aanpassen.

Rouwmaaltijd organiseren

Wenst u na de rouwplechtigheid familieleden, vrienden en kennissen uit te nodigen voor een rouwmaaltijd of koffiemaaltijd, dan kunt u bij de rouwbrief een invitatie voegen. In sommige parochies krijgt u het parochiehuis ter beschikking, maar vaak is het de gewoonte om naar een horecazaak vlakbij de kerk te gaan. Bij het organiseren van de rouwmaaltijd kunnen uw begrafenisondernemer of de pastoor u zeker een helpende hand bieden.

Grafsteen of grafmonument plaatsen

Indien u een grafsteen wilt, zijn er tal van mogelijkheden: staand of liggend, marmer of (natuur)steen, enzovoort. Misschien wenst u een bijzonder ontwerp, een symbool, een kunstwerk door uzelf of door een grafkunstenaar ontworpen.
Wij vertellen U wat mag en niet mag van de gemeente, en kan helpen U bij de uitvoering.